Konsultprofil.se

Webbsida: http://konsultprofil.se
Grundad: Jul 23, 2009
Taggar: , , , , , , , , , ,

Konsultprofil.se är en sajt där konsulter och entreprenörer kan berätta om sina projekt, tanken bakom och hur de är gjorda.

Anledningen till att jag startade Konsultprofil.se var dels för att jag ville utöka mina kunskaper inom webbutveckling men också för att jag inte tyckte fanns någon sajt för att visa upp sina projekt.

Min förhoppning är att Konsultprofil.se blir en katalog full med projekt där folk kan finna inspiration till andra projekt. Eftersom man kan sätta taggar på sina projekt blir det lätt för folk att söka på tex "wordpress" och få se alla projekt där man använt Wordpress.

Jag har gjort allt på sajten från koncept till utveckling. Jag har även försökt mig på att göra det grafiska vilket jag hoppas inte blev helt galet. Sajten är byggd enligt modellen MVC där Zend Framework sköter alla tunga bitar som bland annat autentisering av användare. Modellen (kommunicationen med databasen) och controllerna (kommunication mellan modell och presnetaionslagret) sköts av PHP. För presentationslagret valde jag att använda Smarty som är "template engine". Alla AJAX-funktioner på sajter står till största del Prototype för och i vissa fall hjälper även Scriptaculous till. Sökfunktionen är implementerad med Zend´s version av Lucene med vilken jag har indexerat alla projekt och användare så det blir enkelt att söka på sajten.